JN Spedition Øst | Case study

Mobile pallereoler i frysehus

Thanex har leveret mobile pallereoler til JN Speditions nye frysehus i Køge. Den optimerede lagerløsning med mobile pallereoler gav JN Spedition Øst A/S mulighed for igen at begynde at vækste. Førhen brugte JN Spedition Øst A/S en masse spildtid ved at flytte rundt på paller for at få nye varer ind.

Derudover blev effektiviteten øget og plukketiden reduceret blandt de 60 forskellige kunder i frysehuset med den nye lagerløsning. I dag håndterer JN Spedition Øst A/S omkring 250 indkomne paller om dagen og plukker 3.300 kolli om dagen.

JN Spedition Øst, Køge

Virksomhed: JN Spedition Øst A/S

Lokation: 4600 Køge

Produkt: Mobile pallereoler

UDFORDRING

Siden JN Spedition Øst A/S flyttede ind på adressen i Køge har virksomheden oplevet en ekstrem vækst. Det første frysehus indeholdt 9000 pallepladser. Men efter 6 år var alt lagerkapacitet fyldt op. Adm. direktør Kenneth Bell var derfor nødsaget til ikke at tage nye kunder ind, hvilket ikke var en holdbar løsning.

Derfor måtte der en ny lagerhal, med samme antal pallepladser til, for at imødekomme den stigende efterspørgsel på køle- og frysekapacitet på Sjælland.

LØSNING

I den nye lagerhal blev der plads til over 8.400 nye pallepladser indeholdende to sektioner med mobile pallereoler, som kører på skinner. De mobile pallereoler er yderst effektive i køle- og frysehuse. Pladsforbruget minimeres nemlig betydeligt, da kun én gang holdes åben ved brug. Dette betyder, at der er et mindre areal, som skal køles ned.

De mobile pallereoler består af 11 meter høje stiger, hvor hvert bærelag kan klare op til 950 kg pr. palle.

Tekniske specifikationer:

  • Antal mobile vogne: 18
  • Vognlængde: 31.010 mm
  • Antal motorer pr. vogn: 5 stk.
  • Reolhøjde: 10.550 mm
  • Kapacitet: 8.448 EUR-paller
  • Bjælkelængde: 3600 og 2700 mm
  • Pallevægt: 950 kg

”Man får den individuelle løsning, som passer til det behov, man har. Og ikke noget som passer til, hvad alle andre bruger.”

Kenneth Bell, Adm. direktør, JN Spedition Øst A/S

“De havde Thanex, så kunne de vælge imellem Thanex, og så kunne de vælge imellem Thanex”

Adm. direktør Kenneth Bell forklarer, det var et krav, og ikke til diskussion, at det var Thanex, som skulle stå for leveringen af de mobile pallereoler.

Kenneth Bell, Adm. direktør, JN Spedition Øst A/S

“Leveringssikkerhed og overholdelse af de aftaler, som man laver, har altid stået som de højeste prioriteter for mig”

udtaler Kenneth Bell, mens han forklarer, hvorfor netop valget faldt på Thanex som leverandør.

Kenneth Bell, Adm. direktør, JN Spedition Øst A/S

Case studies med mobile pallereoler til frysehus, JN Spedition

”Man får den individuelle løsning, som passer til det behov, man har. Og ikke noget som passer til, hvad alle andre bruger.”, Kenneth Bell oplevede, at medarbejderne fra Thanex havde en stor viden og solid erfaring med, hvad det er for en opgave, de bliver sat overfor.

Kenneth Bell følte sig tryg i hele forløbet med Thanex som arbejdspartner. Han fremhæver, at han oplevede medarbejderne som nærværende og forberedte.

Individuel tilpasning til lageret

I de mobile pallereoler er der plads til 8.448 EUR-paller. Anlægget består af 18 mobile vogne med en længde på 31 meter. De automatiske pallereoler betjenes via fjernbetjeninger der er monteret i trucks. Hver af de 18 mobile vogne kan lastes med op til 376 tons. De mobile vogne er leveret med softstart, automatisk natstilling og styring af gangbelysning.

Kenneth Bell fortæller, at Thanex helt fra begyndelsen fik udarbejdet lageret på den optimale måde, så der ikke bagefter skulle justeres på reolerne. Han beretter, at Thanex var gode til at lytte til deres behov og sætte sig ind i, hvad kunden ønsker.

Adm. direktør Kenneth Bell hos JN Spedition Øst A/S.
JN Spedition Øst i Køge

Om JN Spedition

JN Spedition er en af Danmarks førende speditionsvirksomheder indenfor temperaturkontrolleret transport og opbevaring med daglig transport til hele Skandinavien.

Specialerne hos JN Spedition tæller blandt andet opbevaring på køl eller frost samt frysetransport, køletransport og tempereret transport i forhold til specifikke temperaturgrænser.

JN Spedition har moderne højteknologiske lagerhoteller i både Køge og Herning.